maanantai 20. heinäkuuta 2009

Lopud

Päivä 8

Aamupäivän tuskailimme autonvuokrauksen kanssa: edullista autoa ei löytynyt enää mistään. Päätimme kysyä neuvoa vuokraemännältämme illalla ja lähteä päiväksi Lopudin saarelle. Lopud kuuluu Peurasaariin: nimitys tulee peuran sarvia muistuttavasta saarien muodostelmasta.

Saarelle mennään laivalla, joka reissullansa vie porukkaa kolmelle eri saarelle - Lopud on siinä keskellä. Matka meni joutuisasti, vaikka se kestikin 50 minuuttia.















Näkymät laivasta olivat mukavat. Ja laivalta sai ostaa hyvää espressoa....









Lopudin saarella oli Dubrovnikin kulta-aikaan ollut 30 kirkkoa - ja nekin melkein samassa kasassa. Suurin osa niistä on nyt raunioina. Tässä kuitenkin yksi ehjä.









Rantaan tultuamme halusimme patikoida saaren halki vastarannalle uimaan. Oli kuumaa, mutta koska ilman kosteus oli hävinnyt ja lisäksi mereltä puhalsi koko ajan lämmin tuuli, ilma oli suorastaan miellyttävä.

Tässä pojat ovat pysähtyneet luomaan ensi katseita Sunj Beachille. Lupaavalta näyttää!











Ranta oli mahtava: aivan hienoa hiekkaa, matala täysin hiekkapohjainen uima-alue ja lähteenkirkasta vettä! Ihmisiäkään ei ollut liikaa, joten nautimme leppoisasta uintituokiosta, lököilystä ja edullisesta ateriasta rantaravintolassa.

















Valtteria ei välillä tahdo saada pois vedestä.






Paluumatka meni nopsaan, ainakin osalla porukalla. Ville ja Chris kävelivät saman reitin takaisin, mutta Marcus, Valtteri ja minä ostimme liput golf-kärryyn, joka kyyditsi meidät mutkaista tietä takaisin laivarantaan.

Ennen laivan lähtöä ennätimme vielä ostaa sitä kuulua Kroatian jäätelöä ja kahlata suveniirikaupat läpi - tosin ilman tulosta.


Tälle rannalle pitää päästä vielä uudelleen!

Ei kommentteja: