keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Lokrumin saariretki

Päivä 3

Päivän ohjelmaksi valikoitui käynti Lokrumin saarella. Se on vain 10 minuutin lauttamatkan päässä vanhasta kaupungista. Lauttaa odotellessa pojat syöttivät kaloja satamassa. Yhtäkkiä meri oli aivan sakeana leivänmurusia etsivistä kalaparvista.















Lautalla oli hyvä hetki maistella eväitä: leipää ja limua. Perille säästettiin isommat huikopalat.
Varjoisat istumapaikat kelpasivat myöskin, sillä lämpötila oli jo aamulla +27 astetta.
















Saari itsessään on lähinnä luonnonpuisto: siellä on runsas kasvisto ja eläimistö sekä tarkat säännöt, mitä siellä saa tehdä. Lokrumilla oli hyvät polut, jotka johdattivat uimarantoihin (tosin kivikkoisiin), kahviloihin ja nähtävyyksiin, joista mm. linnoitus jäi meiltäkin toiseen kertaan. Polkuja varjosti ihanasti sypressit, palmut ja muut puut, joihin sai tutustua tarkemminkin kasvitieteellisessä puutarhassa.

Eläinkuntaa edusti ylväänä saaren joka kolkasta löytyvät riikinkukot. Ne tunkeutuivat jopa kahvilaankin. Marcus ja Valtteri löysivät emon poikasensa kanssa. Niille kelpasi leivänmurut ihan kädestä.













Saaren keskellä oli "kuollut meri" eli merivesilaguuni, joka oli erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Saaren muut rannat olivatkin syviä, kallioisia ja välillä tuulisia, mutta laguunissa oli rauhallista ja turvallista uida ja snorklata.


Lauttaa odotellessa uimme myös laiturin viereisellä rannalla, mistä pojat löysivät rapuja.














Kotimatkalla pysähdyimme sataman kalaravintolaan maistelemaan taas simpukoita ja sardiineja.

Bongasimme myös muutamia hepokatteja, jotka alkuillan lämmössä nautiskelivat auringossa palatsin pylväissä.

Ei kommentteja: