sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Hyvää syntymäpäivää!

Päivä 6

Tänään 18.7. on Marcuksen syntymäpäivä. Lomien takia niitä on harvoin vietetty Suomessa, eikä niin käynyt tänäkään vuonna, kun 14 vuotta tuli täyteen.

Lauloimme aamulla onnittelulaulun väsyneelle päivänsankarille ja toimme herkkuja lahjojen kera vuoteeseen.

Oli harvinainen sää: pilvipouta, jopa tuulta. Odotimme luvattua sadetta, mikä lopulta kuivui pariin pisaraan iltapäivällä. Lämpö sen sijaan ei hellittänyt, sitä oli 31,2 astetta. Kuumaa ja kosteaa.





Lähdimme ensin Smooti Baariin terveelliselle drinkille. Samalla piipahdimme sotakuvanäyttelyssä, pienessä kirkossa sekä Euroopan 3. vanhimmassa toimivassa apteekissa.

Drinkin jälkeen menimme Dubrovnikin akvaarioon. Siellä on 31 allasta erilaisia mereneläviä. Eikä ne kaikki ole kauniita...





























Tässä Valtteri lipomassa kieltään vanhan kaupungin ulkopuolella. Jäätelö on hyvää, ei liian makeaa. Ja kyllä sitä meneekin kaupaksi: aika monella vastaantulijalla on tötterö kädessä.








Paluumatkalla piipahdimme asuntomme lähellä olevalla hautausmaalla. Se poikkesi kovasti suomalaisesta tyylistä. Jopa pääkalloja löytyi joistakin hautakivistä.

























Tämä muistokyltti taas löytyi vanhan kaupungin muurien ohittavan tien varrelta. Olisiko nuorukainen saanut surmansa juuri siinä kaarteessa?

Ei kommentteja: