tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kreikan lakon uhreina

26.7. (kuvia myöhemmin)

Heräsimme ilmastoinnin hurinaan. Ulkona puhalsi jos mahdollista vielä kovempaa. Hellekin (yli +30) tuntui paljon siedettävämmältä. Meri kiehui jatkuvasti, ja omalla rannallamme oli vedetty salkoon punainen lippu. Kävimme kuitenkin muutamien muiden uimareiden kanssa kuohuissa pomppimassa kuin ongenkohot. Rannan kaartuessa muutaman sadan metrin päässä hieman sisämaahan päin oli paljon tyynempää, ja sen mukaisesti lippukin vihreä.

Meidän rannalle riensi koko päivän surffaajia, olihan keli mitä mainioin siihen tarkoitukseen. Toinen suosittu laji oli surffaaminen liitovarjon kanssa.

Illan suussa päätimme lähteä Haniaan syömään ja venetsialaista satamaa kiertelemään. Auto ei meinannut lähteä käyntiin tyhjän tankin takia. Lähdimme etsimään bensa-asemaa. Lähin asema oli suljettu puomin, joten ei auttanut muu kuin tsemppailla seuraavalle. Siellä tuohtunut asemanomistaja tuli kertomaan, että Kreikassa on jakeluautojen lakko, eikä lisää bensaa ole saatavilla nyt, kun varastot on myyty loppuun. Vain vanhoihin autoihin sopivaa lyijypitoista lököä oli vielä jäljellä. Olimme aika ihmeissämme, kun tankkimme oli aivan tyhjä, eikä ollut tarkkaa tietoa, miten pitkään lakko kestää. Ei ollut asemanomistajakaan tyytyväinen: business oli aivan seis. Ei auttanut muu kuin kääntyä takaisin kotiin ja lähteä jalkaisin lähiravintolaan syömään. Soitto autovuokrausfirmaan ei paljoa auttanut: lakko voi kuulema loppua keskiyöllä -tai sitten ei. Eri asia sitten on, milloin jakelut saadaan taas toimimaan.

Hotellimme vieressä on perheen ylläpitämä ravintola. Se näytti pärjäävän hyvin kisassa asiakkaista, moni paikka kun ammotti tyhjyyttään. Palvelu oli hyvää, samoin ruoka! Täysin mahoin ei sitten jaksanutkaan kovin pitkälle kävelylle lähteä, joten palasimme jo ennen yhtätoista hotellille. Tuuli oli hieman vaisumpi, muttemme silti edelleenkään saaneet pullopostia rantahiekkaa pidemmälle. Miten ne pakomatkat Alcatrazista ym. onnistuivat, kun ranta-aallokostakin on noin vaikea selviytyä?

27.7.

Lakko lienee loppunut yöllä, mutta montakohan päivää tässä menee, ennen kuin bensatoimitukset tulevat perille? Taidamme olla siinä vaiheessa jo Suomessa...

Ei kommentteja: