maanantai 29. kesäkuuta 2009

Lahnajärven Shell


Vanhan Turun-tien suosituimpia levähdyspaikkoja kautta vuosikymmenten on ollut Lahnajärven Shell, joka päätti panna rukkaset naulaan 31.10.2008, eli pari viikkoa ennen kuin uusi Turun moottoritie avattiin 15.11.2008. Niin siinä jyrättiin tehokkuuden ja nopeuden alle pienempi, mutta ehdottomasti persoonallisempi ja sielukkaampi levähdyspaikka. Ja millaisella paikalla se oli: aivan Lahnajärven rannalla, jonka kaunista näkymää passasi munkkikahveilla terassilla ihastella!


Shell muodostui meillekin eräänlaiseksi kiinnekohdaksi kesäviikonloppuisin, kun vietimme viikonloppuja vaunullamme muutaman kilometrin päässä - samaisen Lahnajärven rannalla. Muistoja vain ovat nyt ne soutureissut Shellille, kun piti päästä vielä lotto tekemään - tai hakemaan helpotusta poikien karkkihampaan kolotukseen.

Sieltä sai myös todella edullisia lastenannoksia, jopa neljää eri sorttia. Ja jälkiruuaksi jätskipuikon. Sekä pelata ilmaiseksi reaktiopeliä.

Shellillä pysähtyi meidänkin isäntä jo lapsuudessaan eli 60-luvulla matkustaessaan perheensä kanssa Helsingistä Turkuun. Haikealta siis tuntuu ajaa nyt ohi suljettujen ovien. Emme ole olleet ainoita: usein siinä on pysähtyneenä joku muukin auto, eli Shell elää varmasti vielä monien muistoissa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Paikka on avattu jälleen. Huoltoasemapuoli on toki vielä kiinni, eikä sen avaamisesta ole mitään tietoa mutta ravintola on auki.