maanantai 29. kesäkuuta 2009

Huh hellettä!

Viikonloppuna saatiin nauttia oikeasta hellesäästä: mittari kipusi sunnuntaina +28 asteen paikkeille. Lahnajärven vesikin oli viimein lämmennyt niin, että siinä tarkeni jo uida. Pinnassa oli +22 astetta, pohjassa hieman kylmempää.




Kauniin kesäpäivän sai kulumaan mukavasti rantavedessä, joka aivan kuhisi kalanpoikia. Kirkkaassa vedessä oli helppo tunnistaa särjet ja ahvenet.




Valtteri keksikin pyydystää kaloja pikkuhaavillaan. Sen pohjalle kun laittoi leivän murusia, niin eikös vaan särjet jo uineet satimeen! Tuli sieltä yksi kiiskikin, mutta kaikki kalat päästettiin takaisin vapauteen.







Vanha tuttu sorsapoikue tuli meitä tervehtimään. Poikaset eivät ihmisiä pahemmin pelänneet, joten Marcus yritti opettaa niille temppuja (kuvassa yksi poikanen Marcuksen selässä). Tuli ihan mieleen Vaahteramäen Eemelin possuressu, jolle Eemeli kaikkien kyläläisten ihmetykseksi opetti monenlaisia temppuja kuin koiralle konsanaan.







Illalla ei sitten enää ollutkaan niin auvoista, kun auringon laskiessa ennen yhtätoista mäkäräiset syöksyivät kimppuumme purren naamat ja kädet punaisille näppylöille. Ei siinä auttanut muu kuin paeta etuteltan turvaan! Oman osansa antoivat päivällä myös paarmat, jotka jahtasivat uimareita kuumassa auringossa.






Tässä vielä Marcuksen sorsakaverit livenä:

Ei kommentteja: