torstai 7. toukokuuta 2009

Landemaista elämää Stadissa



Tämä kuva ei ole savonmualta, vaan Helsingin Savelasta, jossa tehtiin kevättöitä pellolla vapun jälkeen. Savelassa viljellään joka kesä viljaa pelloilla, ja viime kesänä kasvatettiin lisäksi pitkä palsta hernettä, jota sai käydä syömässä ja vähän poimimassakin omiin tarpeisiinsa. Näin stadilaisetkin saavat nauttia hieman kesän antimista. Ja kyllä ne herneet maistuvatkin hyvälle!


Itse maalla lapsuuteni viettäneenä arvostan kovasti luonnon läheisyyttä näinkin lähellä Helsingin keskustaa (meiltä linnuntietä 13 km). Savelan lisäksi toinen mieluinen kohteemme on Viikin koetila, jossa voi käydä haistelemassa lapsuuden tuoksuja esimerkiksi silloin, kun koetilan lehmät hönkäilevät kuumaa hengitystään sähköisen aidan takaa. Tai hevoset tulevat hakemaan oksia tai ruohon-
tupsua pureskeltavaksi.


Viikissä on myös kiinnostava retkikohde: lintutorni. Siihen voi kivuta kiikaroimaan lintuja, joita alueella esiintyykin runsaslukuisesti, tai tornin juurella voi levittää pöydälle eväänsä ja nauttia repun antimista puupuiston vieressä.








Ei kommentteja: