sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Koko maailma kylässä


Helsingin Kaisaniemi oli 23.-24.5.2009 maailmanluokan kohtauspaikkana, kun Kepan vetämänä pidettiin 10. kerran Maailma kylässä -festivaalit. Sieltä löytyikin jokaiselle jotakin: musiikkia, ostoksia, makuelämyksiä, tietopaketteja ja hieman sirkushuviakin. Sunnuntaina oli niin komea kesäsää, että väkeä riittikin sitten tungokseen asti.


Kojuista sai ostaa monenlaista ruokaa: kongolaista, kiinalaista, nigerialaista, thaimaalaista, venäläistä ja tietenkin suomalaista (siis muikkuja ja makkara-perunapannua). Parhaan myyntipuheen pitivät nigerialaiset mustat kaverit: selvällä suomenkielellä kehuttiin omaa ruokaa edulliseksi ja todella maukkaaksi - jopa niin maukkaaksi, että lupasivat rahat takaisin, jos ei tykännytkään! Tällä kertaa emme langenneet vipuun, kun nälkäisinä lihan syöjinä etsimme tuhdimpaa evästä kuin kasvisruoka. Päädyimme thai-tarjontaan eli maukkaisiin kanavartaisiin ja nuudeleihin.



Kulttuuritarjontaa olikin sitten monenlaista. Hauskin oli ehdottomasti pikimusta Supermies, joka narulla kävellen piti omaa showtaan!









Päälavalla esiintyi 50 vuotta sitten ensimmäisen levynsä julkaissut tangotaituri Eino Grön. Kyllä se Eikka vaan oli edelleen terässä, ja erittäin hyväkuntoisen näköinen. Ehkä ne lämpimät talvet Floridassa tekisi muillekin hyvää...



Vähemmän kuuluisa ainakin meille oli malilainen kaapubändi Terakaft, joiden musiikki juontaa tuaregeiden kulttuuriin.








Varsinainen uutuus minulle oli huuliharppuyhtye Sväng, joka veteli taidolla niin tangoa kuin muitakin ralleja.


Ja kunnon markkinatyyliin heräteostoksiin löytyi tarjontaa oikein hyllymetreittäin!

Ei kommentteja: