lauantai 5. helmikuuta 2011

Talviklassikko

Tänään Olympiastadionilla pelattiin historiallinen ottelu: ulkomatsissa mittaa toisistaan otti Jokerit ja HIFK. Peli oli osa SM-liigaa, vaikka pelattiinkin poikkeavissa oloissa. Edellisen kerran stadikalla pelattiin tasan 70 vuotta sitten eli helmikuussa 1941, välirauhan aikana. Nyt stadion täyttyi ääriään myöten loppuunmyydyssä ottelussa, sillä meitä oli kaiken kaikkiaan  paikalla 36 643 ja minä. 


 















Vaatetta sai päälle laittaan ihan urakalla. Peffan alle vielä istuinsuojat, niin mikäpä siellä oli raittiissa ulkoilmassa jännätä Jokereiden puolesta.

Tässä ollaan vielä alkutunnelmissa. Saku Kuosmanen lauloi komeasti Finlandia-hymnin. Pelkäsin, että kenttä on liian kaukana, mutta kylläpä sen kiekon erotti jäältä ihan hyvin.


















Jokereiden fanijoukkue on usein aiheuttanut hämminkiä katsomossa ilotulitteineen ja paukkuineen. Niin tälläkin kertaa. Pauke ja liekit vaan löivät tosikannattajien joukosta. Niinpä he saivatkin seurakseen koko matsin ajaksi poliisit hillitsemään tilannetta.


















Jokerimaskotti  villitsi katsojia, varsinkin pikkujokereita sen kuin kerkesi:


















Hieno ilta päättyi ilotulitukseen. Peli oli erittäin mukava kokemus. Toivottavasti tämä muodostuu oikeaksi klassikoksi ja pääsemme ensi vuonna uudelleen ulkoilmamatsiin. Ai niin,se lopputulos. Jokerit hävisi hiuksenhienosti julleille 3-4.  Revanssia odotellaan.
 




Ei kommentteja: