maanantai 7. heinäkuuta 2014

Saapuminen Katalonian pääkaupunkiin

Calafellin idyllisen rantaloman jälkeen tiesimme siirtyvämme miljoonakaupunkiin. Ihmetys oli silti suuri, kun saavuimme juna-asemalle ja yritimme ihmisvilinässä matkalaukkuinemme etsiä oikeaa metroa tomistolle, josta saisimme vuokraamamme huoneiston avaimet. Seikkailumieli oli koetuksella, kun raahasimme aivan käsittämättömän painavia matkalaukkuja maan alla metroon ja sieltä katua pitkin toimistolle! Helpotti saada avaimet kouraan ja ohjeet perille. Ainahan se on pieni epäilys nettidiileistä, mutta ainakin only-aparments  toimi moitteettomasti ja luotettavasti. Kun saimme raahattua matkalaukut vielä asunnolle saakka ja huuhdeltua matkan hiet suihkussa, alkoi elämä näyttää ihan mukavalta!

Asuntomme sijaitsee Corre Capellanilla, rauhallisen modernin kerrostalon ylimmässä eli 5. kerroksessa. Huoneisto oli siisti ja hyvin varustettu, ja pidimme siitä ensi hetkestä. Öisinkin se oli rauhallinen, ja ilmastointi takasi kunnon yöunet. Lyhyen kävelymatkan päässä on minimarket, ja vähän kauempana (alle kilometri) iso ostoskeskus Glories, jossa tuntuu olevan kaikki mahdolliset kaupat! Erityisen tyytyväisiä olimme löytäessämme sieltä C&A:n sekä Carrefourin, jonka ruokaosastolle eksyimme tunniksi! Mitkä valtavat herkkuhyllyt ja valikoimat!

Poikiamme taas miellytti Mäkkärin ja Burger Kingin löytyminen ostarilta, ja varmaan testaamme myös sen Starbucksinkin!

Espanjalaisilla kaupoissa on tapana näyttää kassalla oma kassinsa, ettei ole ottanut mitään ylimääräistä mukaansa. Lisäksi tavarataloissa on huomattavan paljon vartijoita, joihin tuntuu törmäävän joka kulman takana.

Barcelona pursuaa kulttuuria. Saas nähdä, mitä ennätämme katsella parin viikon aikana. Yksi nähtävyys onneksi on silmiemme edessä joka ikinen päivä, sillä parvekkeeltamme on suora näkyvyys Torre Algariin! Se on hieno! Päivisin rakennus hämmästyttää koollaan, iltaisin upeine valoineen, jotka tosin sammutetaan tasan keskiyöllä.





Kävimme toisena päivänä tutustumassa keskustan hulinaan. Menimme paikalliseen stockaan eli El Cortes Inglesiin, josta tuntui aina vain löytyvän lisäkerroksia ja uutta tavaraa.

Lisäksi kävimme ihastelemassa katedraalia ulkoapäin, sunnuntai-iltana se oli jo suljettu.



Vielä pikavisiitti Ramblasille, joka oli kyllä pienoinen pettymys. Enemmän pidin katedraalille vievästä Av. Portal del Angelista, jonka varrella oli hurja määrä kauppoja, ja joka oli kokonaan kävelykatu. Ramblasilla kulkee keskellä isompi kävelytie, sen molemmin puolin autotiet ja reunoilla vielä normaalit kävelykadut.





Ei kommentteja: