tiistai 21. syyskuuta 2010

Syksyn kiireitä

Komeita kärpässieniä!




















Aloitin vuorotteluvapaan 9. syyskuuta, ja siitä lähtien onkin puuhaa riittänyt! Suurin syy siihen on aloittamani remontti. Tai eihän sitä oikein pääse aloittamaan, ennen kuin olen tyhjentänyt poikien huoneen tarpeettomista kamoista, jotta edes pääsee lähelle surkeaan kuntoon päässeitä seiniä. Mutta se tuntuu vievän  ikuisuuden. Kirjoitan remontista vähintään kerran viikossa toiseen blogiini http://remonttipirkko.blogspot.com.

Onneksi viime viikonloppuna pääsimme Lahnajärvelle mökille, jotta aivot ja etenkin kädet saivat muuta tekemistä. Vähän väliä ropisevat sadekuurotkaan eivät haitanneet, kun oli lämmin mökki. Ja saappaissa oli mukava lähteä rompsuttelemaan sienimetsään. Ja kyllä niitä sieniä olikin! Tosin 90 % sai jäädä metsään odottamaan tunnistajaansa, mutta keräsimme silti neljä kiloa kanttarelleja, litran mustatorvisieniä ja vajaan kilon suppilovahveroita. Niissä onkin riittänyt sitten iltapuhdetta, kun on siivonnut niitä pakkaseen.

Sienestäminen on äärimmäisen rentouttavaa puuhaa. Lisäksi se stimuloi useita aisteja samanaikaisesti eli on todellista hyötyliikuntaa etenkin vanhuksille virkistäen aivoja ja kehoa. Illalla sen tuntikin, kun suu vääntäytyi vähän väliä haukotukseen: happimyrkytys:)

Ei kommentteja: