perjantai 2. huhtikuuta 2010

Ristin tiellä

Kuuntelimme pitkäperjantaina Christopherin kuoron eli Cantores Minoresin esittämän Matteus-passion. Evankelistana eli kertojana esiintyi jälleen miellyttävän lauluäänen omaava Tom Nyman, lisäksi oli liuta muita solisteja. Kolme ja puolituntinen passio on haastava niin kuorolle, kuoronjohtajalle, orkesterille kuin yleisöllekin. Onneksi välillä pidettiin 20 minuutin tauko, jotta pääsi hieman seisoskelemaan - kirkon penkit kun tunnetusti eivät ole turhan mukavia.

Konsertin päätyttyä marssimme suoraan Säätytalolle odottelemaan Kristuksen kärsimysnäytelmän saapumista Kaisaniemestä. Via Crucis - Ristin tie -näytelmä esitettiin tänä vuonna 15. kerran. Tie kulkee Kaisaniemestä Säätytalon kautta Tuomiokirkon rappusille, missä Jeesus ristiinnaulitaan.




Säätytalolla Jeesusta pilkattiin ja tuomittiin ristiinnaulittavaksi.












Tuomikirkko oli valaistu monilla eri väreillä kärsimysnäytelmän loppuhuipennusta varten.



















Jeesus saapuikin pian ristiään raahaten. Kansa juhli kadulla odottaen tuomion täytäntöönpanoa.













Jeesuksen molemmin puolin oli jo ristiinnaulittu kaksi rikollista.













Jeesuksen roolin näytteli tänä vuonna japanilainen naisnäyttelijä Yuko Takeda. Hesarin mukaan hän ei osaa suomea enempää kuin opettelemansa vuorosanat. Puheessa olikin jännä korostus. Loppujen lopuksi näytelmää ei häirinnyt, että nainen esiintyi Jeesuksena, sillä tärkeintä oli kuitenkin, mitä hän puhui.

Ohessa pari otosta näytelmän lopusta.








Ei kommentteja: