perjantai 25. joulukuuta 2009

Joulun tunnelmaa


Lapsiperheessä joululla on merkittävä asema vuoden kierrossa.

Erityisen mukavalta tuntuu kuulla pojilta, että he haluavat viettää joulun nimenomaan kotona. Vuosittainen joulun perinteiden vaaliminen on tehnyt tehtävänsä, kun joulu tuntuu joululta nimenomaan kotona.


Ensimmäisestä adventista lähtien soiva jouluradio valmistaa henkistä puolta joulun odotukseen.








Viimeinkin aattoilta! Vieraaksi saapuu mummi ja ukki. Yhdessä viettäen joulu tuntuu paljon juhlallisemmalta.








Mummi tarkastaa Marcuksen jaksotodistuksen ennen jouluateriaa.



















Pukin kiireet ovat lukuisat aattoiltana. Sillä aikaa kun tonttu jakoi puun alle kerääntyneet lahjat, oli joulupukki jättänyt oven taa vielä monta säkillistä lahjoja!





Joulun hitti löytyi meidänkin lahjakasasta! Tonttu testasi sitä kiireidensä keskellä.





Aattoilta alkoi jo rauhoittua. Lahjat oli avattu ja paperit kerätty pusseihin. Tontulla riitti vielä energiaa tutkia omia lahjojaan.





Joulupäivänä kävimme kävelyllä Malmin hautausmaalla. Sytytimme sinne kynttilät muualle haudattujen muistomerkille. Ensi jouluksi päätimme tilata nimilaatat omaisillemme, jotta jatkossa voimme viedä kynttilät vakiopaikkaan.





Pimeän laskeuduttua kynttilöiden valomeri luo harrasta tunnelmaa hautausmaalle.





Tänä vuonna saimme todella valkoisen joulun. Lunta tuli reippaasti ennen joulua, mikä teki tontun erityisen iloiseksi. Monen mustan joulun jälkeen lumi oli todella nautinnollista.

Tapaninpäiväksi tuli uusi myräkkä! Ennen joulua asennetut parvekelasimme hoitivat kuitenkin hommansa, ja parveke oli aivan kuiva. Ensi jouluna nautimmekin glögit terassillamme infrapunan lämmössä!

Ei kommentteja: