lauantai 31. lokakuuta 2009

Happy Halloween!

Tänä vuonna halloween sattui oikeaan päivään. Sitähän vietetään aina lokakuun viimeisenä päivänä ja nyt se sattui kalenterissa juuri samaksi päiväksi kun pyhäinpäivä, vainajain muistopäivä. Halloweenin nimikin tulee pyhäinpäivästä: All Hallow`s Eve.

Kävimme Malmin hautausmaalla viemässä kynttilät muualle haudattujen muistomerkille. Koko hautausmaa loisti valomerenä.



















Halloweenin tunnetuin symboli kurpitsalyhty eli Jack O'Lantern on erään tarinan mukaan saanut nimensä Jack-juopolta. Hän kiristi itse pirulta lupauksen, ettei hänen sielunsa joutuisi helvettiin. Jackia ei kuitenkaan hyväksytty taivaaseenkaan. Piru heitti Jackille hiilen, jonka mies säilöi lyhdyksi nauriin sisään. Siitä lähtien Jackin sielu on etsinyt itselleen sopivaa lepopaikkaa pienen lyhdyn valossa.

Pihlajiston ala-asteella halloween on ollut jo vuosia syksyn odotetuin juhla. Lapset pukeutuvat kilvan mitä hurjimpiin asuihin ja riehuvat liikuntasalissa sydämensä kyllyydestä puolitoista tuntia. Olin itsekin tänä vuonna siellä valvojana, pirunsarvet päässä tietenkin!















Ohjelmassa on buffetin herkkujen maistelua, musaa, hilluntaa, limbokisaa sekä tietenkin pukukilpailu. Tässä Valtterin tyylinäyte limbokisassa:









Pukukisaan tahtovat osallistua kaikki, jopa ne, joilla ei ole halloween-asua päällä;) Tuomarit kuitenkin valitsevat pyyteettömästi yleensä juuri ne parhaat asut: asut, joiden luomiseen on viitsitty nähdä vaivaakin ja jotka oikeasti ovat hienoja.










Tämän vuoden voittajat kyllä erottuivat joukosta:














Valtterikin voitti tittelillä Pukuhirviö!

























Tässä vielä voittajien esittelykierros:




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hi, new to the site, thanks.