Manjana-tunnelma alkoi jo lentokentällä, kun kukaan ei muistanut tuoda laskuportaita lentokoneemme viereen. Puolen tunnin odottelun jälkeen pääsimme terminaaliin, josta etsimme bussin Calafellin junalle. Paikallisjunassa oli miellyttävä ilmastointi ja matka taittui noin tunnissa. Perillä raahasimme matkalaukut hotelliimme, jossa saimmekin sitten odotella pari tuntia huoneitamme. Tosin sinä aikana saimme uida altaalla ja käydä ruokakaupassa.
Vuokrasimme netistä Costa d'orista kahden makuuhuoneen apartementon, joka osoittautui erittäin sopivaksi neljän hengen perheelle, jossa lapset eivät enää ole pieniä.
Paikka on alle sadan metrin päässä meren rannasta ja lähistöllä riittää kauppoja ja ruokapaikkoja. Huoneisto oli tilava ja toimiva. Asunnon kaikista huoneista pääsi parvekkeille, joilla voi kuivattaa pyyhkeet, juoda kahvit ja syödä aamiaisen.
Vaikka päivälämpö kipuaa jo +28 asteeseen, varjossa on todella miellyttävää istua ja katsella elämää kadulla. Vesikin olisi ollut juotavaa, mutta siinä oli sivumakuna klooria, joten joimme mieluummin pullovettä. Sitä saikin 8 litraa vähän yli eurolla.
Tuloviikonloppuna 28.-29.6.2014 Calafellissa oli juhlat. Lauantain osuuden aloitti jättiläisten kulkue rantakadulla.
Sen jälkeen esitettiin flamencoa kastanjeteilla ja ilman. Tanssijattaret olivat monenikäisiä, nähtävästi oman kylän naisia, jotka tyylikkäästi vetivät useammankin kappaleen halmeet heiluen!
Illan kruunasi M-A-H-T-A-V-A ilotulitus rannalla! Eipä tule heti mieleen toista yhtä hienoa showta. Istuimme rantahiekalla nauttimassa esityksestä ja skumpasta.
Ympärillä oli melkoinen sisällissota menossa, kun perheet paukuttelivat omia ilotulitteitaan. Kyllä lapsilla oli hauskaa, kun kissanpierut ja roomalaiset kynttilät ujelsivat ja räjähtelivät rannalla!
Joku oli myös keksinyt ampua paukkuja meriveteen, jolloin ne räjähtäessään valaisivat hetkeksi myös veden.
Keskiyön musiikki- ja tanssipaikkaa emme löytäneet, joten kävimme vielä kahdestaan tapasbaarissa.
Sunnuntaina juhlien ohjelmassa oli kaupungin pelastusveneen keikauttaminen. Siinä 10 soutajaa alkoi keikuttaa venettä niin, että se kaatui ylösalaisin, jonka jälkeen ne käänsivät sen vielä takaisin oikein päin. Ja sama pari kertaa uudelleen.
Kello viiden jälkeen oli vuorossa kiinnostavin osuus: ihmistorni. Oli jännää nähdä, miten se rakennetaan niin, että kaikkein korkeimmalle kiipeävien pikkulasten oli turvallista nousta monen metrin korkeuteen ilman mitään turvavälineitä. Tunnustaa täytyy, että meitä ainakin jännitti ja pelotti, että jos jokin kuitenkin menisi pieleen...Torni rakennettiin monta kertaa aina jotenkin erilaisena.
Iltaohjelmassa olisi ollut vielä tanssiesitys, mutta hipsuttelimme tapasravintolaan. Tilasimme neljään pekkaan 6 erilaista tapasta - herkkusieniä, sardiineja, perunapalloja, kanaa, simpukoita, mustekalaa - sekä lasit jääkylmää cavaa (2 euroa/lasi) sekä pojille oluen ja colan.
Pullon avattuaan tarjoilija antoi korkin meille ja sanoi, että on katalonialainen tapa ottaa shamppanjapullon korkki mukaan - minkä tietysti teimmekin!
Maanantaina nukuimme pitkään ja notkuimme sen jälkeen altaalla. Iltapäivällä yritimme mennä tutustumaan paikalliseen nähtävyyteen nimeltä Iberian Citadel of Calafell, jossa on vanhan kaupungin perusta, mutta paikka oli mennyt kiinni jo kahdelta. Muutenkin tahtoi unohtua paikallinen siestan vietto, sillä kaupat ja museot olivat yleensä kiinni kuumimpaan aikaan.
Pojille kulttuurimenetyksen korvasi käynti Mäkkärissä, jossa totesimme hintojen olevan Suomen tasolla. Kävimme lisäksi paikallisessa ruokakaupassa, jossa tarjonta todellakin oli herkullisempaa kuin kotimaassa!
Calafellissa kulkee kaksi turistijunaa, toinen rantaa pitkin, toinen sisämaahan. Kävelimme Mäkkäristä suoraan rantaan, sieltä paikalliseen venesatamaan ja jäimme odottelemaan junaa. Manjana-maassa ei hötkyillä, eli juniakin kulki tasan yksi kummallakin reitillä. Omaa junaamme odottelimme vajaan tunnin, ja välillä pitikin mennä katukuppilaan kylmälle juomalle ja samalla tarkistamaan pelitilanteen illan futismatsissa.
Sää täällä on miellyttävä. Vaikka lämpöä onkin päivisin +26-28 astetta, meren läheisyys ei tee lomailusta liian tukalaa. Yötkin pärjäämme ilman ilmastointia, kun vain jättää pari ikkunaa raolleen, jotta ilma kiertää, ja pitää peitteenä vain lakanaa. Ikkunoissa on kunnon sälekaihtimet, joilla voi säädellä paisteen määrää ja sitä kautta huoneen lämpöä.
Matkailu avartaa ja oli kiinnostavaa nähdä kotimaasta poikkeavia asioita. Kuten automaatti, josta saa lämpimiä välipaloja, kuten hampurilaisia, hodareita jne. Tai automaatti, josta voit ostaa vaikka pikkutunneilla lääkkeitä. Tai tupakkarasiat, joissa tehdään raskaan sarjan terveysvalistusta karmeine kuvineen syöpäsairaista, sädehoidoista jne.
Calafellin vanha kaupunki sijaitsee hieman sisämaahan päin kukkulalla, jonne voi joko kävellä tai ajaa turistijunalla. Kukkulalla on viehättävä kivikaupunki, jonka kapeilla kaduilla paikalliset perheet leppoisasti kuljeksivat. Päänähtävyys on linnoitus, jonka muureilta aukeaa hienot näkymät kaupunkiin. Muurin kelloa saa kilauttaa! Linnakierroksen jälkeen voi nauttia kukkulan torilla sijaitsevalla terassilla viileät juomat ja tapakset.
Suosikkikohteemme oli hotellin lähellä kulkeva joki, jossa uiskenteli sorsia, kalaparvia ja kilpikonnia! Niitä oli hauska syöttää leivällä, varsinkin kun ne kaikki kisailivat keskenään suupaloista. Näimme siellä myös pari vesikäärmettä.
Kävimme yhtenä päivänä myös kokeilemassa metallinpaljastinta, mutta saalis jäi vain pariin euroon. Mutta oli miellyttävää kävellä aamuvarhaisella rantahiekalla.
Viikon miellyttävän lomailun jälkeen oli sitten aika pakata kimpsut ja kampsut! Olin ymmärtänyt checkout-ajan väärin, joten jouduimme kiireellä keräämään tavarat ja lähtemään paikallisjunalla Barcelonaa kohti. Espanjassa toimii äärimmäisen tehokkaasti junaverkosto, eikä matkat maksa mansikoita. Lisäksi junat ovat ilmastoituja, joten niissä on miellyttävä matkustaa.
Taakse jäi rauhallinen pikkukaupunki, jonka koiratkin opimme jo tuntemaan! Täältä tullaan, Barcelona!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti